פינוי בינוי – האתגרים של הפרויקט

ניווט מהיר

לכאורה פרויקטים מסוג פינוי בינוי ותמ“א 38 אמורים לגרום לכל הלוקחים חלק בדבר לצאת נשכרים. הדיירים מקבלים דירות חדשות ומורחבות, הרשות מחדשת את התשתיות ואת המבנים והיזם מרוויח מהפרויקט. העניין הוא שלמרות שמדובר בפרויקטים חיוביים, יש לא מעט אתגרים ומכשולים שבאים לידי ביטוי גם בין הדיירים לבין עצמם, גם בין הדיירים לבין היזם וגם לא פעם הרשות היא זו שעושה הכי הרבה בעיות.

 

מה יכול לצוץ בתהליך פינוי בינוי ואיך מתמודדים?

כולנו מכירים את המשפט ”הדשא של השכן ירוק יותר“. למעשה, אינטריגות בין שכנים נחשבות למעכבות ביותר פרויקטים מהסוג הזה. ככל שיש יותר זכויות לבעלי הדירות, ככה קשה יותר ליצור איחוד ואז צריך לשלב תהליכים כמו בוררות בנושא נדל“ן. לא פעם צריך להתמודד עם מצבים כמו כמות מרובה של חניות או כמות פחותה שלהן, ריבוי דעות, דייר שמקבל יותר או פחות מדייר אחר וכדומה. מה שלא פעם קורה הוא שכל כך רוצים למקסם את הפרויקט עד שהוא מתפוצץ ושום דבר לא קורה.

מה לגבי הרשות?

כביכול מדובר בסוג של הזדמנות לחזק ולחדש את העיר. יחד עם זאת, כל תוספת שנבנית עבור דירה עולה לרשות אלפי שקלים בשנה על ידי הוספת שירותים כמו בריאות, רווחה וחינוך, מה שיכול להוביל לגרעונות. בנוסף, משפחות נוספות בכל פרויקט יובילו לעוד מכוניות, יותר עומס על הכבישים ולכן צריך להשקיע המון כסף גם בתשתיות עצמן.

 

כמובן שאלו רק דוגמאות ספורות ויש עוד המון מצבים בעיתיים כמו יחידות מסחר פעילות שעשויות להיפגע, דירה בירושה, דיירים מוגנים וכדומה. כמובן שאפשר להתגבר כמעט על כל מכשול והכל תלוי ברמת הרצון של הנוכחים בדבר ועד כמה היזם חזק.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר