כל מה שחשוב וכדאי לדעת על קנאביס רפואי טיפולי

ניווט מהיר

קנאביס רפואי הופך עם הזמן לאחד הפתרונות המועדפים עבור חולים הסובלים ממחלות ובעיות רפואיות שונות, כאבים כרונים, דיכאון, חרדה ובעיקר כאלה שמאסו בתרופות עם מרשם ופתרונות אלטרנטיביים שאולי מקלים אך לא פותרים את הבעיה. הרכיבים הפעילים שנמצאים בתוך הצמח התגלו באלפי מחקרים כמסייעים לטיפול במגוון רחב של סימפטומים. למעשה, מדובר בפרחים, שמן או צמח המגיע כמיצוי שניתן אך ורק במרשם של רופא תוך כדי מעקב רפואי בגין הבעיה הרפואה או המחלה ממנה סובל המטופל. חשוב להבין שפרט להגדרה אין הבדל מהותי בין מריחואנה אותו אנשים צורכים למטרות הנאה או שלא עם מרשם לבין זה הניתן במרשם. איכות הקנאביס נקבעת לפי המיצוי, תהליכי הגידול וההרכב הגנטי של הצמח.

 

קצת על החומרים הפעילים בצמח הקנאביס הרפואי

ד“ר נתי דוידי מספר כי בישראל יש למעלה מ-90 זנים של קנאביס. כל זן מכיל מינונים שונים ואחרים של החומרים הפעילים שבצמח הנקראים גם קנבינואידים. נהוג לחלק את החומרים לשתי קבוצות: THC ו- CBD. ה-THC מוגדר בתור החומר הפסכיאוקטיבי והממכר לעומת ה- CBD שהוא החומר הרפואי הפעיל. בנוסף לשני הרכיבים הללו יש בקנאביס עוד אלפי רכיבים, לא כולם מוכרים במחקר. חלקם בעלי השפעות טיפוליות, חלקם ידועים בתור משככי כאבים וחלקם בריאים פחות.

את מוצרי הקנאביס השונים משרד הבריאות בישראל מחלק לפי טבלה המכונה TC שמייצגת אך ורק את שני החומרים העיקריים. למשל, תחת הקטגוריה של T10/C10 המוצרים בקטגוריה זו מכילים ממוצע של עשרה אחוזים של חומר ה- THC ועשרה אחוזים של חומר ה- CBD. כל תהליך הייצור וההנפקה מחוקק בחוק ומתבצע תוך מעקב מלא של משרד הבריאות בישראל החל מאישור הרישיון, דרך הגידול ועד מכירתו בבתי המרקחת השונים.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר