מה גורם להיווצרות של דלקות עיניים

ניווט מהיר

דלקות עיניים מתרחשות כשחיידקים, וירוסים או פטריות פולשים לחלק מהעין או אזור הסובב אותה. הפגיעה משפיעה על קרנית העין ועל הקרום הדק והלח שמצפה את העין החיצונית ואת העפעפיים הפנימיות. דלקות יכולות להופיע הן אצל תינוקות, הן אצל פעוטות, ילדים בני נוער ומבוגרים בכל הגילאים. כמובן שיש אנשים שיותר רגישים והדלקת מתפשטת אצלם מהר, ויש כאלה שפחות.

גורמים וסוגים של דלקות עיניים

דלקות עיניים רבות חולפות מעצמן או באמצעות טיפול פשוט, אבל במקרים פחות נפוצים, כמו למשל עם התפתחות דלקת עיניים חמורה מסוג אובאיטיס, נדרש טיפול חרום מידי להצלת העין ומניעת הדרדרות בבריאות העין ובראייה.

דלקות עיניים נפוצות כוללות:

עין ורודה

אחד הסוגים הנפוצים ביותר של דלקת עיניים הוא דלקת הלחמית, שנקראת גם עין ורודה. מצב זה מתבטא בדלקת עיניים מדבקת מאוד שמתפשטת לרוב בקרב ילדים בגני ילדים, במעונות, בכיתות ובסביבות דומות. לגננות, למורים ולעובדי מעונות תינוקות יש סיכון מוגבר לסבול מעין ורודה כאשר הם עובדים במקומות קרובים עם תינוקות וילדים קטנים.

סוגים זיהומיים של דלקת הלחמית הם ברוב המקרים ויראליים או חיידקיים. תינוקות עלולים לסבול מדלקת עיניים של הלחמית במהלך הלידה כאשר לאם יש מחלת מין. מלבד עין ורודה נפוצה, דלקות עיניים ויראליות אחרות כוללות הרפס עיני, שמתרחש עם חשיפה לנגיף הרפס סימפלקס.

שעורה

שעורה היא זיהום נפוץ שגורם לבליטה אדומה רכה בקצה העפעף. מצב זה מתרחש כשגוף זר חוסם בלוטן שמן עפעפיים, מה שמוביל לזיהום חיידקי קטן, אבל שאינו נוח.

ניתן לטפל ברוב המקרים האלו באמצעות תרופות ביתיות בסיסיות. במצבים פחות שכיחים, שעורה עלולה לדרוש טיפול רפואי.

קרטיטיס פטרייתי

דלקת עיניים פטרייתית זו קשורה לפטריות שנמצאות ברוב המקרים בחומרים אורגניים. פטרייה זו ואחרות עלולות לפלוש לעין באופנים אחרים, כמו פגיעה חודרת שנגרמת מענף עץ.

אנדופתלמיטיס

כשדלקת עיניים חודרת לפנים העין, כמו באנדופלטמיטיס חיידקית, עיוורון עלול להתרחש ללא טיפול מידי, שכולל בדר כלל אנטיביוטיקה חזקה. סוג זיהום זה עלול להתרחש לאחר פציעה חמורה בעין, או כסיבוך נדיר של ניתוח עיניים, כגון ניתוח קטרקט.

בכל פעם שפציעת עין חודרת לגלגל העין, קיים סיכון של ארבעה עד שמונה אחוזים לאנסופלטמיטיס. גם עובש עלול לגרום למצב זה.

סיבוכים אפשריים

חלק מדלקות העיניים עלולות להוביל לסיבוכים נוספים, במיוחד כשאינן מטופלות. כשזיהום עובר לבלוטות הדמעות של העין, עלולים להתרחש מצבים דלקתיים כגון דקריוסטנוזיס ואובאיטיס. זיהום עלול גם להוביל לדלקת וחסימה של מערכת ניקוז הדמעות של העין ולגרום לדלקת קריוציסטיטיס.

זיהום עלול להיות גורם בסיסי לכיב בקרנית, שדומה למורסה בעין. אם המצב אינו מטופל, כיב בקרנית עלול להוביל למצב של הדרדרות בראייה. דלקות עיניים חמורות יותר עלולות לחדור בסופו של דבר לחלקים העמוקים והפנימיים של העין וליצור מצבים מסכני ראייה כגון אנדופתלמיטיס.

עם דלקות עיניים חמורות, זיהום ברקמה הרכה של העפעפיים ובאזורים הסובבים אותה נחשב למצב חירום רפואי, שכן הדלקת עלולה להתפשט ללא טיפול מהיר.

דרכים לשמור ולהימנע מפני היווצרות של דלקות עיניים

  1. הקפידו על היגיינת העיניים – אם אתם מרכיבים משקפי ראייה ו/או שמש הקפידו לנקות את העדשות היטב, לפחות פעם אחת ביום עם חומר ייעודי.
  2. כלור – אם אתם שוחים או נכנסים לבריכה, לאחר מכן שטפו את הגוף ואת העיניים היטב.
  3. אם אתם מרגישים גירוי בעיניים, הניחו מעט קמומיל במים פושרים ושימו קומפרסים חמימים על העיניים למשך כמה שניות, כמה פעמים ביום.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר