איך מתמודדים עם גמישות יתר?

ניווט מהיר

גמישות יתר זו מעין תכונה של הגוף, בדיוק כמו צבע השיער או הגובה של האדם. גם עבור תכונה זו, קיים ספקטרום רחב של דרכים בהן היא באה לידי ביטוי שכן, יש טווח רחב מאוד של גמישות אשר נחשב בגדר הנורמה ואינו גורם לבעיות, כאשר מקרים החוצים רף זה נחשבים למקרים של גמישות יתר. אז איך באה לידי ביטוי גמישות יתר, כיצד מתמודדים איתה ומה עוד צריך לדעת על נושא זה? ובכן, בכתבה זו החלטנו להסביר לכם כל מה שתצטרכו לדעת בנושא הזה וכל היוצא בכך.

 

איך גמישות יתר נראית?

לפני שאתם מבקרים באתרים בהם תוכלו לקרוא עוד תוכן איכותי על גמישות יתר כדוגמת amarilyo.com, הרי שעליכם לדעת קודם לכן איך תופעה זו באה לידי ביטוי. ובכן, ילדים עם גמישות שכזו בדרך כלל ישבו בישיבת W, ישיבה שבה נועלים את המרפקים והברכיים. כמו כן, אלו אשר סובלים מתופעה זו לרוב יעמדו בצורה "מרושלת" – האגן יהיה מושען קדימה, הברכיים כלפי אחור והכתפיים יהיו שמוטות.

 

איך זה משפיע על הגוף?

גמישות זו משפיעה על רקמות חיבור שונות הנמצאות בגוף האדם, אם כי בעיקר על אלו שנמצאות במערכת התנועה – מעטפת המפרק, רצועות, גידים ועוד – כולם בנויים מרקמת חיבור. כאשר רקמה זו נפשה, המפרקים בעצם יהיו יציבים והאדם אינו יהיה גמיש. מנגד, כאשר רקמה זו תהיה רכה וגמישה, האדם יהיה גמיש מאוד בהתאם לכך. 

 

איך מטפלים?

כאשר מדובר על הטיפול בגמישות יתר, חשוב מאוד לציין כי לא בכל המקרים קיימת חובה לטפל בכך שכן, זוהי תכונה מולדת של הגוף שאינה מחלה. אולם, ילדים אשר מאופיינים בגמישות זו בדרך כלל יתקשו מאוד להתנתק מהקרקע בתור תינוקות ובתור ילדים בוגרים יותר יתקשו לבצע משימות שונות אשר דורשות שליטה על הגוף ויציבות – כך שמומלץ מאוד לטפל באמצעות פיזיותרפיה. אולם ילד גמיש יישאר גמיש גם לאחר טיפול, אך חשוב מאוד להדגיש כי טיפול פיזיותרפיה איכותי בהחלט יוכל להשיג תוצאות מרשימות באשר ליציבות הגוף, כאלו אשר יסייעו לאותם ילדים עד מאוד. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר