סיטי לב – מהו ומה צריך לדעת על הבדיקה?

ניווט מהיר

בדיקת סיטי לב, אותה מכנים בשמם צנתור וירטואלי הינה בדיקת סיטי אותה מבצעים על פי התאמה לתנועתיות הלב – ECG. יש כל מיני מכשירים איתם מבצעים את הבדיקה, כאשר היום קיים סורק מתקדם, חדשני ומהיר מעוד עם מאות של פרוסות המסייע בהפחתה משמעותית של חשיפת המטופלים לקרינה. למעשה, מטרת הבדיקה הינה לזהות מחלה כלילית של הלב כבר בשלבים ההתחלתיים שלה, עוד לפני שמגיעים למצב שמזהים את המחלה בשלבים מתקדמים בבדיקות השונות כמו בדיקות דם או אקו לב. בדיקת סי טי איננה בדיקה פולשנית, כלומר אין צורך להחדיר צינור לעורק והיא נחשבת לאחת הבדיקות המדוייקות. לאחר הבדיקה ניתן לחזור לשגרת היום, זאת במידה ולא נמצאו ממצאים המחייבים אשפוז מיידי. את הבדיקה ניתן לעשות במכונים פרטיים כמו מכון מאר או במכונים אליהם מפנה קופת החולים בה אתם חברים.

 

מדוע מבצעים את הבדיקה לעתים קרובות

ממחקרים עולה, כי כאשר תוצאות בדיקת סי טי לב תקינות לחלוטין, הסיכוי להיווצרות התקף לב נמוך ואז אין צורך בביצוע תהליכים כמו צנתור למשל. הבדיקה מסייעת לגלות מחלות הקשורות לעורקים הכליליים כבר בשלבים המוקדמים, זאת לעומת כל בדיקה אחרת ואז במידת הצורך, ניתן לקבוע טיפול המסייע למנוע את התפתחותה של המחלה.

 

קצת על מחלה כלילית של הלב

הלב שלנו מקבל אספקה סדירה הן של חמצן והן של דם משלושה עורקים כליליים. ברגע שאחד או יותר מהעורקים עובר היצרות, עלולים להופיע כאבים בחזה. ההיצרות נוצרת כתוצאה מטרשת עורקים . חסימה מוחלטת של אחד העורקים הלוו, מויצה להתקף לב מה שנקרא בשפה המקצועית אוטם בשריר הלב, שזה מצב מסוכן מאוד שיכול להוביל למוות.

 

מה ניתן לעשות שמופיעה היצרות בעורקים הראשיים?

ברגע שמזהים דרך הבדיקה שיש היצרות, ניתן להעניק למטופל טיפול מונע, אשר עוצר את התקדמותה של המחלה ומונע בכך התקף לב. חשוב לזכור כי בעיות לב מהוות את אחד הגורמים העיקריים לתמותה בעולם המערבי בו כולנו חיים. למעשה, הבדיקה עוזרת להציג למומחה את דפנות העורקים שמספקות ומעבירות את הדם ישירות ללב. הבדיקה מאפשרת לזהות היצרויות שנחשבות לקלות, מה שלא ניתן לראות בצנתור.

 

למי מומלץ לבצע את הבדיקה?

  • כל מי שסובל מכאבים בחזה, קשיים וקוצר בנשימה או חולשה בעת מאמץ שגרתי
  • אנשים שסבלו מכאבים בחזה והתוצאות שיצאו במיפוי לב או אקו לב אינן חד משמעיות
  • אנשים שחוששים לבריאות שלהם בשל גורמים גנטיים
  • לאנשים שהרופא המטפל שלהם מעוניין לשלול היצרות בעורקים
  • לאנשים שצריכים לעבור את הבדיקה במטרה לקבל תשובות, לאחר צנתור
  • מטופלים הסובלים מכאבים אחרי ניתוחי לב מורכבים
  • מטופלים לפני ניתוח
  • מטופלים שעברו מסתם או מטופלים שצריכים לעבור ניתוח לקראת החלפת מסתם
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר