מה הוא צילום רנטגן?

ניווט מהיר

אחת הבדיקות הרפואיות הכי מוכרות בעולם זה צילום רנטגן. מידי שנה, מיליוני מטופלים רפואיים ברחבי העולם נזקקים לעבור בדיקת רנטגן, אשר חיונית לגילוי וזיהוי מוקדמים של מחלות. בשורות הקרובות, ריכזנו עבורכם מידע חשוב על צילומי רנטגן – מהו סוג הצילום הזה? מה הן הסיבות למעבר לצילום זה? ומה תוצאות של בדיקה זו עשויות להעיד? כל זאת ועוד, בשורות הקרובות.

בתור התחלה – מה זה צילום רנטגן?

כאשר מדבר על צילום רנטגן, מדברים לעשה על אמצעי אשר מאפשר לנו לקבל הדמיה של איברים פנימיים בתוך גוף האדם, בדומה לבדיקת אולטראסאונד. היתרון המרכזי של צילום הרנטגן, זה העובדה שניתן לקבל את ההדמיה החשובה הזאת, ללא כל צורך בביצוע בדיקה פולשנית. הצילום, מתבצע למעשה באמצעות קרני רנטגן, קרניים מיוחדות בעלות יכולות חדירה גבוהות, זאת כאשר קרניים אלה חודרות גם את רקמות הגוף השונות.

מה הן הסיבת השונות שבגינן אנחנו עשויים לעבור צילום רנטגן?

כפי שפתחנו במאמר זה, צילום מסוג זה מהווה את אחת מהבדיקות הרפואיות הנפוצות ביותר בעולם כיום, וכמו כן, ישנן סיבות רבות למעבר של צילום זה כיום. חלק מהסיבות למעבר של צילום זה הן כדלקמן:

  • צילומים נפוצים – שברים בעצמות, קרע בשרירים….
  • בדיקת הדמיה של השד – אשר נועד לאבחן מקרים של סרטן השד.
  • צילומים שנועדו לבדוק את תקינות מערכת העיכול
  • בדיקות CT שונות

איזה מידע הצילום נותן לנו?

למעשה, קיימים סוגים שונים של צילומי רנטגן כמו למשל צילומים רגילים הכוללים צילום עצמו, מפרקים וחזה. צילומים אלה מאפשר לזהות שברים. יש גם צילומי רנטגן בהם עושים שימוש בחומרי ניגוד המבוססים על חומרים מסוג יוד או בריום, צילום שיקופי כדי לבצע לאחר מכן ביופסיה וצילומי סי טי. צילומים אלה יכולים לספק לנו מידע לגבי צפיפות העצם והיחלשמות של העצמות, לאבחן מוקדם את סרטן השד, לגלות מומים מולדים, בעיות אורתופדיות כמו למשל שחיקה של מפרקים או שברים ועוד.

כמה זמן הצילום עשוי להימשך?

בדיקות פשוטות יותר של צילום זה עשויות להתרחש למשך דקות ספורות בלבד. לעומת זאת, כאשר מדובר על צילומי רנטגן מסובכים יותר, זאת לדוגמת – צילומים של הרחם, CT, וכיוצא בזאת, אזי שהבדיקה יכולה להתקיים גם למעלה מחצי שעה. צילום זה אינו כואב, ואינו גורר תופעות לוואי קשות.

את הצילומים השונים ניתן לבצע או דרך קופות החולים במכונים המשוייכים לקופות החולים עצמם, או באופן פרטי, תלוי כמובן ברמת הדחיפות של התור ובסוג הבדיקה הספיציפי. לעתים יש צורך בהכנה מוקדמת כמו צום, ריקון של הקיבה, הפסקה זמנית של תרופות ולכן יש לקרוא היטב את הוראות הרופא לפני שמבצעים את הבדיקה, גם כדי שהתוצאות יהיו איכותיות, וגם כדי לא לבזבז לעצמכם סתם את הזמן.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר