ההסבר המלא על ירושה

ניווט מהיר

כל בן אדם יצטרך להיפרד מחבר או קרוב משפחה במהלך חייו, כאשר אין עוררין על כך שמדובר על חוויה קשה ומטלטלת מאין כל שיעור. אולם, לצד התאקלמות למצב הקיים, הרי שיש צורך לבצע מספר פעולות, כך שיהיה ניתן לחלק את עזבונו של המנוח בהתאם לרצונותיו. במקרים בהם הנפטר אכן הותיר אחריו צוואה, הרי שעליכם להגיש בקשה לקיום צו צוואה, כך שתוכלו להתחיל בהליכי מימוש ירושה. אז איך העניין עובד, מה ניתן לעשות עם ירושה ומה עוד עליכם לדעת באשר לנושא זה? בכתבה זו תוכלו למצוא את כל התשובות.

 

מהי ירושה?

לאחר שאדם עוזב את העולם, כל נכסיו ורכושו אשר צבר במהלך ימי חייו יעברו אל בעלותם החוקית של יורשיו – כאשר נכסיו ורכושו של המנוח נקראים עיזבון הם בעצם מה שהיורש של הנפטר יורש. למעשה, חוק הירושה הוא זה שקובע את הדרכים השונות בהן מתבצעת עריכה של צואה תקנת. 

 

ירושה על פי צוואה

לפני שאתם מחפשים אחר קונה עתיקות, הרי שעליכם להבין בדיוק מהי ירושה על פי צוואה. למעשה, מדובר כזו אשר מתבצעת במקרים בהם המנוח אכן הותיר אחריו צוואה תקנית, שבה הוא פוסק באופן חד משמעי מי הם יורשיו וכיצד יחולק רכושו ביניהם. היורשים בדרך כלל יהיו קרובי משפחה, אם כי הם עשויים להיות גם מוסדות ציבוריים או מכרים שונים שפגש במהלך החיים – כמובן בהתאם לבחירתו החופשית של המנוח בימי חייו.

 

מה קורה כשאין צוואה מסודרת?

במקרים בהם אדם נפטר מבלי שהותיר אחריו צוואה, הירושה תתבצע לפי זכות הראשונים. משמע הדבר הוא, שבמקרים בהם המנוח הותיר אחריו משפחה כמו בן/בת זוג או ילדים, הירושה תחולק ביניהם באופן שווה, כאשר בן הזוג הוא זה שיקבל את המיטלטלין, הרכב וחצי מהרכוש ואילו ילדיו של המנוח יקבלו את מחציתו השניה של הרכוש. חשוב להדגיש כי לפי הגדרות אלו, גם במקרים בהם מדובר על זוג ידועים בציבור שאינם נשואים, הזכויות של בן הזוג הנותר בחיים זהות לחלוטין של אלו של בן זוג הנשוי לאדם המנוח.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר