מס היסטורי

ניווט מהיר

המחוקק קבע כמה וכמה חוקים ותקנות אשר קשורים למיסים שאזרחים ישלמו בסיטואציות כאלה ואחרות שמהוות חלק בלתי נפרד מהחיים. אחד מהתשלומים האלה הוא מס שבח שקשור לעולם הנדל"ן. מדובר במס שמשלם מי שמוכר דירה והמס עצמו מגלם בתוכו שדרוג או שינוי לטובה שחל בנכס החל ממועד המכירה שלו. בדומה למיסים נוספים שחלים במדינה על לא מעט אזרחים גם בגין מס שבח ניתנות לא מעט הטבות או הקלות ולכן אנשים רבים מוצאים את עצמם בדיעבד ככאלה ששילמו סכום גבוה מזה שהיו אמורים לשלם. במקרה זה צריך לברר לעומק מה גובה הסכום העודף ולהגיש בקשה לקבל אותו בחזרה. ישנו סעיף ייחודי אשר עוסק בנכסים שנקנו או נמכרו לפני שנת 1960 ולכן מדובר במס היסטורי. המשמעות היא שהחלק בבעלותו על הנכס שחלה לפני שנה זו יכולה לזכות בהנחה משמעותית בתשלום מס השבח.

 

מה המשמעות של מס היסטורי?

כאשר אדם זה או אחר ימכור נכס שיש ברשותו הוא יצטרך, כאמור, לשלם עבור מס שבח כפי שנקבע בחוק ובשיעור הדרוש. כדאי מאד לבדוק את ההיסטוריה של הנכס המדובר. במידה ומדובר בנכס שיש לאותו אדם בעלות עליו עוד מלפני שנת 1960 צריך לחלק את גובה תשלום המס לשתי תקופות מיסוי שונות – עד 1960 ואחרי שנה זו. מכיוון שיש לא מעט אנשים שלא מכירים את התקנה הזאת הרי שהם שילמו את אותו גובה מס עבור שתי התקופות ולכן יהיה מגיע להם החזר מס שבח במידה ויגלו זאת בדיעבד ויציגו מסמכים שתומכים בכך. כמו נושאים אחרים ושונים בעולם המיסים בישראל חשוב בכל מצב של תשלום מס לבדוק לעומק אודות הטבות או הקלות שמגיעות לאזרחים שונים ואכן יש לא מעט מקרים שבהם יתגלה שמגיעה הטבה או שהגיעה הטבה בעבר. כעת כדאי לערב בעניין איש מקצוע מנוסה שמכיר את התחום על בוריו ויוכל לסייע ללקוח שלו להגיש בקשות בדיעבד ולקבל החזר עבור המס ששילם.

 

החשיבות של עבודה בצמוד אנשי מקצוע

הנושא של מס היסטורי יכול להגיע לידיעתו של אדם זה או אחר אפילו במקרה. יתכן ועבר זמן רב מאז שהוא מכר נכס שהיה בבעלותו גם לפני שנת 1960 והוא לא ידע שבגין תקופה זו הוא זכאי לתשלום מופחת של מס שבח. גם אם יגלה את זה בדיעבד הוא יכול לפנות אל אנשי מקצוע שעוסקים בתחום של החזרי מיסים, לבחון לעומק מסמכים שקשורים במכירה ובמידת הצורך להיעזר בפורטלים רשמיים של משרדי הממשלה. כך אפשר יהיה להבין לעומק האם הוא שילם את הסכום הדרוש או שמא שילם יותר מכמה שהיה צריך ולהגיש בקשה לקבלת החזר בגין הסכום העודף. בהחלט יכול להיות מדובר בסכום כסף לא קטן.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר