מה זה שעבוד דירה ומתי הדבר מתבצע? הכתבה שתעשה לכם סדר 

ניווט מהיר

שעבוד נכסים ובפרט שעבוד דירה הוא חלק בלתי נפרד מכל כלכלה מבוססת אשראי בעידן המודרני שבו אנו חיים. למעשה, מרבית אזרחי ישראל חותמים במהלך חייהם מבלי (לעיתים גם מבלי שהם מודעים לכך) על הסדרי חוב מסוימים הכוללים שעבוד מסוים, כאשר המוכר שבהם הוא שעבוד דירה. אז מה זה בעצם שעבוד דירה, מתי הדבר מתבצע וכיצד תוכלו לבחור את הנתיב הנכון עבורכם? על כך ועוד החלטנו להסביר לכם במהלך כתבה זו. 

 

שעבוד דירה ושעבוד נכסים – מה זה?

שעבוד נכסים או שעבוד דירה זהו בעצם מונח משפטי המתאר מצב בו לווה מעמיד כנס בתור בטוחה לחובו, כאשר אותה בטוחה אמורה לאפשר לנושה לגבות את החוב שלו על ידי אותו הנכס, גם במקרים בהם הלווה לא מסוגל לעמוד בהוצאות חובותיו. מטרתו העיקרית של שעבוד נכסים היא לשמש כמעין רשת ביטחון עבור הגוף המלווה, כך שעצם קיומו של אותו השעבוד מאפשר לגוף המלווה להעניק את ההלוואה בתנאים נוחים יותר ללווה שכן, הסיכון עשוי להצטמצם לפי גודל השעבוד ואופיו, לפני שדנים באפשרות של הקפאת משכנתא לדוגמא. 

 

זכות הקדימה

על מנת שתוכלו להבין בצורה ברורה יותר את כל הנושא של שעבוד דירה, עלינו קודם לכן להסביר לכם את עניין זכות הקדימה. למעשה, כאשר חייב לא יכול לעמוד בהוצאות חובותיו ועומד לפני מצב של פשיטת רגל, הדבר אומר כי ייתכן שיש לו נושים רבים. לאותם נושים, אין רכוש גדול להיפרע ממנו שכן, במידה והדבר היה הפוך אותו החייב לא היה העומד לפני מצב של פשיטת רגל והנושים אמורים להסתק בחלוקת הנכסים על פי קביעתו של כונס הנכסים. מנגד, מלווה שמחזיק בשעבוד על נכס מסוים של האדם שלווה ממנו מקבל זכות קדימה בכל הנוגע לפירעון חובו, זאת על ידי מימוש של הנכס הזה. כך למעשה, אותו מלווה יוכל להיפרע על ידי אותה בטוחה, מבלי שיצטרך להתחלק בשוויה עם נושים נוספים ומכאן השם "זכות קדימה". 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר