דמי כיס לילדים

ניווט מהיר

הנושא של התעסקות עם כסף קשור להרבה מאד הורים ואין באמת גיל מינימלי לבחון אותו ולבדוק מה העקרונות המנחים החשובים לגביו. לכל הורה תהיה השקפת העולם החינוכית שלו בנוגע לכלכלה וכסף ובכלל זה שיתוף הילדים בנושאים כספיים, מתן דמי כיס או כל נושא אחר שקשור לכסף. הנושא של מתן סמי כיס מעסיק לא מעט הורים לילדים במגוון גילאים, שכן לא תמיד יש תשובה אחת וחד משמעית בנוגע למתן כסף, ללימוד בנוגע להוצאה או צרכנות נבונה וכמובן השאלה שתמיד חוזרת על עצמה – כמה לתת ובאיזו תדירות. אין נוסחה ודאית ואחידה לכל השאלות האלה וללא ספק מדובר בנושא שכל הורה צריך לחשוב עליו על מנת לוודא שהוא פועל בהתאם למה שהוא מאמין בו.

 

איך מתמודדים עם הנושא של דמי כיס לילדים?

יש הרבה על מה לחשוב בנוגע למתן דמי כיס לילדים – הנושא העקרוני של מתן כסף ללא מאמץ מצדם, האם לתת בתמורה לביצוע מטלה כזו או אחרת, איך ללמד אותם מתי כדאי לקנות משהו עם הכסף שלהם ומתי עדיף שלא, הנושא של חיסכון הוא נושא אדיר בפני עצמו שיש הרבה מה לדעת עליו וכמובן ההחלטה על סכום ותדירות. יש השקפות עולם חינוכיות כמו חינוך מונטסורי שאפשר לראות בהן מתן האפשרות להורים לקבל החלטה בנוגע לכסף של הילדים שלהם ומצד שני כאלה שאוסרות על כך ורואות בילדים אנשים צעירים שאין להם עדיין את האפשרות להפעיל שיקול דעת נכון ובריא. 

 

לקבל החלטה נכונה שמתאימה לדרך החיים

מכיון שהחינוך בגישה המונטסורית רואה בילדים אנשי העולם לכל דבר ועניין דווקא מהכיוון הזה יש תמיכה בכל סוג של עצמאות ואחריות שעוברות אל הילדים ולכן מה שחשוב זה הגישה של ההורים והדרך שבה הם בוחרים לחנך את הילדים שלהם. כל הורה צריך לבחון לעומק את כל השאלות שיש לו בנוגע למתן דמי כיס, בעדיפות לפני שהילדים גדולים מספיק. אפשר לבחון מה אומרת שיטת החינוך שמאמצים כדרך חיים ואפשר להתעניין מה קורה אצל משפחות אחרות או אצל ילדים אחרים בגילאים דומים. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר