בלוטת הערמונית – מהי ומתי צריך להיות מודאגים בגללה?

ניווט מהיר

בלוטת הערמונית היא איבר הקיים בגוף הגברי כחלק מהמערכת המינית. קוטר הערמונית נע בין 3-4 ס“מ. הבלוטה מייצרת ומפרישה חומר שעובר אל מערכת הרבייה. הבלוטה ממוקמת במוצא של שלפוחית השתן ומקיפה את החלק של השופכה. השופכה היא למעשה צינור השתן שמעביר את השתן מהכיס החוצה. את הערמונית ניתן לבדוק באמצעות בדיקת אולטראסאונד או על ידי אצבע של רופא אורולוג. יש לה תפקיד חשוב מאוד בהיבט של פוריות הגבר והיא מפרישה את נוזל הערמונית, חלק בלתי נפרד מנוזל הזרע שמגן על התאים בזרע.

 

סרטן בלוטת הערמונית

בשונה מערמונית מוגדלת שנחשבת כגידול שפיר, סרטן הערמונית הוא גידול ממאיר שמתפתח בבלוטה עצמה והיא מכונה גם פרוסטטה. אחת הבדיקות שהובילו לשינוי מהותי בתהליך הגילוי של המחלה נקראת ביופסיית היתוך. למעשה, מדובר בגידול הכי נפוץ אצל גברים בישראל ויש מספר גורמים עיקריים שמובילים להתפתחות המחלה כמו גיל והיסטוריה משפחתית. קושי במתן שתן, עלייה בתדירות מתן שתן, הופעת דם בשתן והפרעות בזקפה הם התסמינים העיקריים שיכולים במצבים מסוימים להעיד על המחלה.

לאחר ביצוע סדרת בדיקות הכוללות בדיקת DRE אצבע רקטלית ובדיקת PSA, מחליט אורולוג מומחה האם יש צורך בביצוע בדיקת ביופסיה. יש כל מיני סוגים של ביופסיה כאשר המתקדמת ביותר המשלבת הן את טכנולוגיית האולטראסאונד והן MRI מעלה את הסיכוי לזהות את הגידול ואת המיקום המדויק שלו.

 

בכדי שיוכל הרופא לתאר את השלב שבו המחלה נמצאת ולקבוע דרך טיפול מתאימה עליו להתייחס לנתונים כמו גודל הגידול, מידת ההתפשטות שלו, מצבה של בלוטת הלימפה ואיברים נוספים הסמוכים לבלוטת הערמונית והימצאותן של גרורות. לעתים ניתן לטפל באופן שמרני ולעתים נדרשת התערבות כירורגית.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר