סרטן הערמונית תסמינים, סימנים וגילוי

ניווט מהיר

אחת הבעיות המורכבות במחלה הקשה סרטן הערמונית היא שאחוז גבוה מהחולים במחלה לא מזהים שום תסמינים מקדימים, המעוררים את תשומת ליבם ומובילים אותם לפנות אל אורולוג מומלץ ומקצועי. כלומר, אצל אחוז גבוה מהחולים התסמינים מופיעים רק אחרי שהגידול כבר התפשט לממדים יחסית גדולים. אצל חלק מהחולים המפתחים סרטן הערמונית תסמינים מסוימים כן יכולים להופיע בשלבים שונים של המחלה, כגון קושי בעת מתן שתן, עליה בתדירות מתן שתן בעיקר בלילות, כאבים או צריבה בעת מתן שתן, דם בשתן (נדיר), דם בנוזל הזרע, פגיעה בתפקודי המיני ובשלבים מאוחרים של המחלה – כאבי שרירים בגב, באגן או בירכיים.

איך ניתן לאבחן סרטן הערמונית בשלב מוקדם?

עם השנים עלתה המודעות לגבי המחלה. לכן, כיום רוב הגברים העוברים את גיל 50, או גברים עם נטייה גנטית, מבצעים בדיקה הבודקת את רמת ה-PSA בדם. ברגע שרמת הסמן של החלבון עולה מעבר לנורמה – עוברים לשלב הבא לגילוי המחלה והוא שלב הביופסיה. אם רמות ה-PSA בדם נמוכות מ-10, הסיכון לחלות נמוך ואם הן מעל 20, הסיכוי לחלות גבוה יותר.

סרטן הערמונית תסמינים

גילו לי סרטן – מה עושים?

בשלב הראשון חשוב לגשת אל רופאים מומחים לסרטן. יש להבין האם מדובר במחלה מקומית, כלומר האם הגידול הוא בערמונית בלבד או שהגידול התפשט והספיק לשלוח גרורות לאזורים אחרים בגוף. בשלב השני יש להבין האם המחלה אגרסיבית. מטרת הפתולוג היא לקבוע לפי דרגת גליסון כמה המחלה אגרסיבית מסולם 6-10.

חשוב לציין כי לא תמיד חייבים לטפל במחלה ולעתים החולה יכול להמשיך בשגרת החיים שלו ממש כרגיל ולהיות חלק מתהליך של מעקב. גישה זו מתאימה למטופלים מבוגרים או כאלה ללא מחלות רקע. במידה והוחלט על טיפול ולא על מעקב, יש כל מיני טיפולים אפשריים. את הטיפול קובעים לפי רמת הסיכון של החולה, תוחלת החיים של המטופל ומצבו הפיזי.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
סרטן הערמונית תסמינים
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר