האם יש דבר כזה אהבה מסוכנת? על אובססיה בזוגיות

ניווט מהיר

אהבה היא הרגש החזק והעוצמתי מכולם וכאשר היא בריאה והדדית, היא מובילה את האדם למקומות מופלאים. אלא שאהבה עלולה גם להיות אהבה מסוכנת- להיראות ולהרגיש אחרת לגמרי, לגרום לכאב וייאוש תמידיים, לחשדנות בלתי פוסקת ולסכנה ממשית – לאדם האוהב ולזה הנאהב. קוראים לזה אהבה אובססיבית ומייד תבינו במה בדיוק מדובר.

כיצד נראית זוגיות אובססיבית או אהבה מסוכנת?

כל אדם אשר חווה זוגיות מתמשכת, לבטח חש לעיתים שהצד השני אינו חש כלפיו באותה עוצמה של אהבה. לעיתים אף קיימת חשדנות קלה ובמקרים אחרים – תחושות כעס ואכזבה. אלא שבמרבית קשרי הזוגיות, התחושות הללו חולפות מעצמן. הן זמניות, הן לא פוגעות במרקם החיים והזוגיות, ועד לרמה מסוימת, הן טבעיות לחלוטין. אובססיה בזוגיות נראית ומרגישה אחרת לגמרי, דבר שמתבטא במספר אופנים:

  • תחושה תמידית של "אני אוהב/ת אותו/ה יותר!" – הבסיס למרבית הקשרים האובססיביים הוא תחושת העלבון והכעס הנובעים מהאמונה שהצד האחר אינו חש את אותה אהבה כלפי הצד הסובל מהאובססיה. תחושה זו הינה תמידית ומלווה את שגרת היום יום והחיים ומפריעה להם.
  • מחשבות אינסופיות על בן/בת הזוג – כיף לחשוב על פרטנר האהבה שלנו מדי פעם, אך באהבה אובססיבית, מושא האהבה שלנו לא יוצא לנו מהראש. הדבר פוגע בתפקוד השוטף (עבודה, לימודים), כשלצד הפגיעה, קיים רצון תמידי להיות יחד עם בן הזוג ולא רגע אחד בלעדיו.
  • פגיעה ביחסים חברתיים ומשפחתיים – מערכות יחסים עם חברים ואפילו עם בני משפחה נדחקות הצידה למען המטרה הקדושה: להיות בכל עת עם בן/בת הזוג ורצוי ללא אנשים נוספים.
  • חשדנות בלתי פוסקת – בליל הרגשות השליליים הקיים במערכת יחסים שכזאת מוביל, כמעט באופן תמידי, לחשד שמא הפרטנר לאהבה אינו נאמן, פועל מאחורי הגב, אינו נוהג בכנות וכיו"ב.
  • סכנה ברורה ומיידית – במקרים קיצוניים, אהבה אובססיבית עלולה להוביל לפגיעה בנפש, לעיתים של מושא האהבה ("הוא הביא את זה על עצמו בכך שהוא לא אוהב אותי / לא נאמן לי") ואף באנשים מחוץ למערכת היחסים (ידידות וידידים, קרובי משפחה או כל גורם אשר בעיניי האדם החולה, מפריע למימוש האהבה).

לאהוב בצורה מסוכנת – טיפול פסיכולוגי יכול לעזור

מזהים חלק מהסימנים הללו בזוגיות שלכם? אתם חייבים לטפל בעניין לפני שיהיה מאוחר מדי. כיצד? באמצעות טיפול פסיכולוגי ממוקד בו תגלו את השורשים העמוקים הגורמים לכם לאהוב בצורה מסוכנת בקשרים זוגיים ולא פחות חשוב מכך – תבינו כיצד לחדול מהתנהגות שכזאת. אינספור אנשים הצליחו להציל את הזוגיות שלהם באמצעות טיפול פסיכולוגי מקצועי, או לפחות למדו כיצד להתנהג בקשרים הזוגיים הבאים שלהם. נסו גם אתם ותשפרו את איכות החיים שלכם.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר