האם ספורט תחרותי מתאים לכל הילדים?

ניווט מהיר

אנו חיים בעידן שבו תחרות היא חלק בלתי נפרד משגרת החיים. הורים רבים שואלים את עצמם האם נכון לדחוף את ילדיהם לתוך מסגרת של ספורט תחרותי, כמו: לשחק בקבוצת כדורגל או כדורסל; להשתלב בקבוצת שחייהף ללמוד טניס, או כל מסגרת אחרת שתחרות היא המהות שלה.
למעשה, להחלטה הזו יכולות להיות השפעות חזקות על המשך תהליך התפתחות הילד- גם בהיבט הפיזי אבל בעיקר בהיבט הנפשי. ברוב המקרים, הורים בוחרים בעצמם או ביחד עם הילד את החוגים או המסגרות של אחר הצהריים בהתאם לרמה הפיזיולוגית של הילד. העניין הוא, שגורם זה הרבה פעמים משתנה ככל שהילד גדל ומתחזק. השאלה היא – מה בהיבט הנפשי?

ספורט תחרותי

ספורט תחרותי – שיקולים לכאן ולכאן

אם שואלים בעלי מקצוע מהתחום כמו ספורטאי עבר, מומחים בכדורגל, פסיכולוגים העוסקים בתחום הספורט והורים לילדים שפיתחו קריירה דרך הספורט, מגלים כמו בכל דבר שלכל החלטה יש יתרונות וחסרונות. מצד אחד כניסה, לעולם ההישגי מביאה איתה המון לחץ, מועקה, עצבים, קשיים נפשיים ותהליכי התמודדות רבים, בהם הילדים מוצאים את עצמם מוותרים לא פעם על דברים אחרים בחיים שלהם. מצד שני, לא פעם הילד יכול להרוויח מזה לא מעט: בין אם זה חיזוק הביטחון והדימוי העצמי, קריירה מצליחה, תחושת סיפוק אדירה ועוד. הרי חוזק וחוסן נפשי זו תכונה שאנחנו נולדים איתה, אך גם מחזקים אותה עם השנים ובהתאם לנסיבות החיים.

אם ניקח בחשבון עד כמה הילד שלנו חזק מבחינה נפשית ועד כמה הוא מסוגל להתמודד למצבי לחץ, יהיה לנו קל יותר לקבל את ההחלטה הנכונה. דבר נוסף שעלינו לחשוב עליו הוא התמדה: עד כמה הילד מסוגל להתמיד לאורך זמן בעומסים, אימוני כושר ושאר תהליכים הקשורים למסגרת התחרותית, תוך וויתור על פיתויים אחרים העומדים בפניו לאורך המסלול. אין ספק כי לכל החלטה יש יתרונות וחסרונות, אך יש לזכור כי אף החלטה לא חורצת את גורלו של הילד. תמיד הוא יוכל לשנות את דעתו.
בכל מקרה, גם אם הילד לא יהפוך לספורטאי מקצועי, כמו אותם שחקני כדורגל ישראלים מפורסמים ונערצים – כדאי לעודד אותו לעשות ספורט, עבור הכיף והבריאות שבכך.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
ספורט תחרותי
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר