מחלות עיניים נפוצות ששווה להיות מודעים להן

ניווט מהיר

העיניים שלנו עושות את העולם עליו אנחנו מסתכלים ליפה, צבעוני ונעים. הן משמשות אותנו לקשת רחבה של פעולות. יחד עם זאת, רבים מאיתנו מזניחים את העיניים וגם לא תמיד הולכים לרופא שצריך. יש לא מעט מחלות עיניים נפוצות ורק אם נהיה מודעים לתסמינים שלהן ונלך להיבדק בזמן, נוכל לטפל ואף למנוע את התפחותן.

 

קוראים לה "הגנבת השקטה“

גלאוקומה בעין נחשבת למחלת עיניים קשה מאוד והבעיה העיקרית שלה היא שאין לה תסמינים. מדובר במגוון רחב של מצבים הגורמים לנזק תבניתי לעצבי הראייה. היא עלולה להיווצר כתוצאה מלחץ תוך עיני, נזקים בשדה הראייה או כתוצאה מפגיעה בעצב הראייה. רבים בטוחים כי קיים קשר בין לחץ דם גבוה ללחץ למחלה בשל הלחץ התוך עיני, אך אין לכך קשר.

 

הדרך היחידה לגלות את המחלה היא להיבדק. במידה ויש היסטוריה במשפחה של מישהו שחלה במחלה, מומלץ להיבדק מגיל 40 ואם לא, אז מגיל 50. מדובר במחלה שעוברת בתורשה ויש היום מגוון של טיפולים המסייעים לעצור את תהליך ההתקדמות שלה המחלה כמו כדורים, טיפולי לייזר, טיפול וניתוחים חדשניים.

 

אחוז גבוה מהאוכלוסיה סובל ממנה

אם אתם מרגישים שבכל פעם שאתם מחליפים את המשקפיים הן לא מתאימות לכם, אם אתם רואים הילות או מרגישים סינוור, טשטוש או תחושה שהכל נראה כהה יותר, יכול מאוד להיות שמדובר בקטרקט. התסמין העיקרי של המחלה הוא עכירות בראייה שנוצר בחלק התוך עיני ומונע כניסת אור טבעי לעין. ככל שהזמן עובר אותה עדשה נהייה פחות צלולה.

 

חשוב להבין כי מדובר בתהליך טבעי שלרוב לא מפריע ועם הזמן הופך פחות נעים ונוח. הטיפול נעשה באמצעות ניתוח כירורגי שנחשב לאחד הניתוחים הכי נפוצים בעולם. ניתוח קל, מהיר ופשוט עם מינימום של סיכונים ותהליך החלמה מהיר. במהלך הניתוח יחליף המנתח את העדשה העכורה למלאכותית שקופה שמחזירה את חדות הראייה למטופל.

זו שמגיעה מאוחר יחסית

מחלה גנטית אך די נפוצה נקראית ניוון מקולרי גילי. התסמינים שלהם מאופיינים בשדה ראייה מטושטש, קושי בקריאה וכתיבה, קושי בצפייה במסכים וקושי לזהות את האדם שעומד מולנו. זוהיא מחלת תלויית גיל שלרוב מופיעה אצל אנשים מעל גיל 50. ככל שהגיל עולה, השכיחות שלה עולה גם כן. מה שקורה למערכת הראייה הוא שהתאים הממוקמים במרכז הרשתית מתנוונים ואז מערכת הראייה המרכזית, נפגעת גם כן. הראייה ההיקפית יש לציין נשארת תקינה לגמרי. המחלה מתחלקת לשני סוגים עיקריים: הסוג היבש והסוג הרטוב. בסוג הרטוב, בנוסף למה שצויין לעיל, נוצרת פגיעה גם בכלי הדם שמפרישים נוזלים וגורמים לפגיעה רצינית ברשתית. למחלה היבשה אין טיפול ושמדובר ברטובה יש כל מיני טיפולים המסייעים להוביל לנסיגה. אצל מעשנים הסיכוי להיווצרותה של המחלה עולה.

 

טיפים למניעת מחלות עיניים נפוצות ששווה להכיר

  • הקפידו על תזונה נכונה המסייעים בשימור מערכת הראייה- שלבו ירקות ופירות כתומים, שזיף, רימון אגוזים, טחינה ותרד.
  • תרגילי עיניים – העיניים שלנו כל הזמן מתאמצות ולכן כדי למנוע בעיות המובילות לטשטוש בראייה, שווה לתרגל תרגילי עיניים, בעיקר למי שנמצא המון שעות מול המחשב.
  • מרכיבים משקפיים – בדיקת ראייה אחת לשנה – בחירה נכונה של משקפי הראייה עוזרת למנוע מחלות ובעיות שונות בראייה. חשוב להיבדק אחת לשנה, לוודא שלא עלה המספר ואם כן לבצע עדכון. המשקפיים צריכות להיות לכם נוחות.
  • בדיקת אצל רופא עיניים- ממש כמו שאתם הולכים לנקות את השיניים אצל שיננית ומבצעים בדיקות דם תקופתיות, שווה אחת לשנה או שנתיים לגשת למומחה לבדיקת עיניים.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר