כאב בחזה – לא רק התקף לב

ניווט מהיר

הלב שלנו ממוקם באזור החזה, כך שבאופן אינטואיטיבי רובינו מפחדים מכל כאב שמופיע באזור זה, ולו גם הקל ביותר, וישר חושבים שמדובר במקור לבבי. התקף לב הינו מצב רפואי מאוד מפחיד, מלחיץ ומסכן חיים, אך חשוב לדעת כי ברוב המקרים, כאבים שמתפתחים באזור החזה אינם קשורים להתקף לב כלל וכלל. להלן מספר סיבות נפוצות שיכולות להסביר כאב בחזה, ללא קשר לבעיות קרדיולוגיות.

 

כאב בחזה – בשל הפרעות של מערכת העיכול

מערכת העיכול של האדם מתחילה בחלל הפה ומסתיימת לאורך המעיים, כשחלק נכבד ממנה עובר באזור בית החזה, כשהחיבור של הוושט עם הקיבה נמצא ממש מול ובקדמת הלב. זוהי למעשה הסיבה שבעיות שונות של מערכת העיכול באזור זה עשויות להתבטא בהופעת כאבים בחזה בדרגות חומרה שונות, מה שלעיתים מתפרש בטעות כהתקף לב. הבעיות הנפוצות שיכולות לגרום לכך הן צרבות, דלקת בוושט והפרעות שונות בתנועת הוושט. רוב הבעיות הללו נגרמות בעקבות ריפלוקס, שהוא חדירה של מיצי קיבה לוושט ופגיעה בה. מאחר וצרבות הן דבר שכיח אצל אנשים רבים ולא קשורות לבעיה לבבית כלשהי, בוודאי תשמחו לדעת כי לעיתים די בלקיחת תרופה לצרבת או בטיפול ממוקד בריפלוקס בשיטות אלטרנטיביות (למשל, דיקור סיני) על מנת להעלים את הכאבים כלא היו.

 

כאבים בחזה ממקור מערכת השריר – שלד

הלב ממוקם מאחורי הצלעות, שמורכבות ממערכת מסועפת של שרירים שמתכווצים ונרפים במהלך הנשימה שלנו. ברגע שמופיעות בעיות כלשהן שקשורות לשרירי הצלעות, לרקמות החיבור ולעצבים במקום, הדבר גם כן עשוי ליצור תחושות של כאב בחזה, לעיתים חדות ומאיימות כך שזה עשוי להרגיש כמו התקף לב של ממש. כאבים אלו עשויים להתבטא בזמן מאמץ או מנוחה וקשורים לדלקות שרירים, פציעות או דלקות שונות של קיר בית החזה.

 

כאב בחזה ממקור ריאתי

הריאות שלנו ממוקמות בתוך חלל החזה ומיד מאחורי הצלעות, כך שמדובר באיבר עם קירבה אנטומית ללב. זוהי הסיבה שכאשר ישנן בעיות שונות בריאות, הדבר עשוי להתבטא בתור כאבים בחזה ולהזכיר התקף לב. בעיות נפוצות שגורמות לכאבים אלו כוללות דלקת ריאות, COPD (מחלה ריאתית חסימתית), הצטברות אוויר בין החזה לרקמה שעוטפת אותו (קרוי גם "חזה-אוויר) ובמקרים אחרים תסחיף ריאתי שהינו מצב מסכן חיים, בדיוק כמו התקף לב.

כאבים בחזה בשל סיבות נפשיות

באופן כללי, כאבים בגוף נובעים מגירויים ששולחים עצבים אל המוח, שמפרש אותם ככאב בהתאם לתדירות והעוצמה שלהם. כאשר אדם סובל מבעיות נפשיות כגון לחץ, מתח, התקפי חרדה, התקף פסיכוטי וכו', המוח עשוי לפרש גירויים שכיחים בתור כאלו שגורמים כאב ולמעשה מאותת על כך שמשהו אינו כשורה. כאבים שכאלו יכולים להתבטא בחלקים שונים בגוף וגם באזור החזה במופע שיכול מאוד להידמות להתקף לב. כאב בחזה בשל מקור שכזה, יפסק רק כאשר המצב הנפשי יתאזן.

 

כיצד ניתן לטפל בכאבים בחזה שלא ממקור לבבי?

ראשית כל, חשוב מאוד לעבור אבחון רפואי מסודר כאשר מופיע כאב בחזה שלא עובר וזאת על מנת לשלול בעיות רפואיות קשות שמחייבות התייחסות דחופה, כגון התקף לב אמיתי. כאשר אלו נשללות, יש לבצע בירור מקיף למקור הכאבים ולקבל טיפול הולם. לכל הבעיות שהוזכרו לעיל ניתן למצוא תרופות שיכולות לסייע אך יש לקחת בחשבון כי הן כוללות תופעות לוואי לא נעימות ולא תמיד מסייעות לפתרון הבעיה לצמיתות אלא רק להעלמת והרגעת התסמינים לזמן קצר.

 

משום שכך, מומלץ להשלים את הטיפול הרפואי הקונבנציונלי עם טיפולים אלטרנטיביים דוגמת הרפואה הסינית. טיפולים אלו כוללים התאמת תפריט תזונתי שפותר בעיות עיכול שגורמות להופעה של כאבים בחזה, שימוש בצמחי מרפא וכאמור, גם טיפולי דיקור סיני. טיפולי הרפואה הסינית מתאימים לכל גיל ולכל מצב רפואי, אינם טומנים בחובם תופעות לוואי כלשהן והם בעלי יכולות מוכחות למגר את הבעיה מן השורש כך שלא תופיע עוד גם לאחר הפסקת הטיפולים. מומלץ לכם לנסות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר