ספורטאי מצטיין בצבא – מהם הקריטריונים שיאפשרו לכם לקבל אישור?

ניווט מהיר

צבא הגנה לישראל ומוסדות המינהל והספורט מאפשרים לספורטאים מצטיינים להמשיך להתאמן, להתחרות ולקדם לעצמם את הקריירה למרות הגיוס. הקריטריונים לקביעת ספורטאי מצטיין בצבא על כל המשתמע, מכך נקבעים לפי מינהל הספורט בתאום עם גופים ואיגודים מקצועיים המרכזים את כל הנתונים של הספורטאים העתידים להיות ספורטאיים. לפני שחייל מוגדר בתור ספורטאי מצטיין עליו לעבור שרשרת תהליכים ובדיקות.

 

איך ניתן לקבל אישור ספורטאי מצטיין בצבא?

הספורטאי נתי דוידי  מסביר את השיטה. למעשה, אותם גופים קודם כל בשלב הראשון קובעים את דרגת ההישג של הספורטאי, זאת בהתאם לעונה שקדמה לדיון. קיימת התייחסות לאליפות ישראל במגוון של ענפים אישיים והיא למעשה מוגדרת בתור תחרות רשמית המאפשרת לגופים השונים לדרג את הספורטאים בהתאם לרמת ההישגים שלהם בתחרות. בנוסף, יש שיטה המכונה מד כושר. זוהיא שיטה לצבירה של נקודות. נלקחת בחשבון גם הנבחרת בה הספורטאי לוקח חלק פעיל באימונים ובענף בו הוא משתתף. למשל הענפים המועדפים מוגדרים כאתלטיקה קלה, התעמלות מכשירים ושחיה. הענפים הקבוצתיים הם כדורגל, כדורסל, כדוריד וכדומים.

 

כדי שחייל ייחשב ספורטאי מצטיין בצבא בענפים אישיים, עליו לבוא עם הישג באליפות ישראל או בתחרויות בינלאומיות. בענפים קבוציים הוא צריך להיות חבר בנבחרת של הבוגרים או בעתודה.

מה המטרות של התהליך?

ובכן, המטרות המרכזיות של מתן אפשרות לחיילים להיות ספורטאים מצטיינים היא לאפשר להם תנאי אימון אופטימליים בזמן השירות. בנוסף, מה שעומד מאחורי הרצון הזה הוא להימנע ממצב שספורטאים מבזבזים את כל השנים שהם השקיעו ו“זורקים“ את הכישרון שלהם לפח. מטרה נוספת היא גם לסייע לגופים המקצועיים ואיגודי הספורט להיעזר בחיילים הספורטאים בייצוג בתחרויות חשובות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר